Hermes

Kombohusmini

I korsningen Skolhusallén/Nygatan kommer vi bygga 51 nya lägenheter som beräknas vara klara sommaren 2018. Läget ligger centralt ett stenkast från Bergsgatan.

Det är två så kallat Kombohus Mini enligt SABO:s koncept som planeras med mindre ettor och tvåor. Kombohus Mini är nyckelfärdiga hus med små yteffektiva lägenheter till relativt låg produktionskostnad. Dessa hus är från SABO:s prisbelönade kombohusserie.

Husen kommer att bli souterränghus i fyra våningsplan med inglasade balkonger. Lägenheterna består av ettor på 35 kvadratmeter och tvåor på 45 kvadratmeter. I alla lägenheter kommer det finnas balkong eller uteplats samt tvättmaskin. Hyresgästerna får ekparkett i alla rum och fönsterbänkar i vacker natursten. Badrummen är helkaklade och har golvklinker.

35 kvadratmeter

Vi kommer bygga 15 ettor. Lägenheterna består av ett kök kombinerat med hall samt ett rum som har möjlighet till variation i möbleringen. I rummet kan hyresgästen även skapa en avskild sovplats om så önskas.

45 kvadratmeter

Vi kommer bygga 36 tvåor. I dessa lägenheter kommer det finnas kök, vardagsrum och sovrum. I köket och vardagsrummet är det en öppen planlösning. I sovrummet finns det plats för en dubbelsäng och en arbetsplats. Lägenheterna ger stor möjlighet till variation i möbleringen.

Karta över Mitthems nyproduktion på Hermes