Nyproduktion

Ett av våra mål är att stärka Sundsvalls utveckling. Det gör vi främst genom vår nyproduktion. Aldrig i Mitthems historia har vi byggt så mycket som nu.

Startskottet gick med att vi var först ut i landet med att bygga Kombohus Plus, enligt SABO:s koncept. Huset på Skönsmon invigdes 2015 och innehöll de 37 första av 500 lägenheter som bolaget planerar att bygga till 2021.

På Norra Kajen som är Sundsvalls nyaste stadsdel var Mitthem först att sätta spaden i jorden. I juni 2016 var trygghetsboendet Skepparen med sina 139 redo att ta emot sina hyresgäster. I oktober samma år var de 56 lägenheterna i kvarteret Primus klara.

När Sundsvall vill växa behövs nya bostäder och att bygga nya hyresrätter är viktigt för att stadens invånare ska ha olika alternativ på boenden. Det är inte alla som varken vill eller har råd att bo i villa eller bostadsrätt. Hyresrätten ger också frihet. Du äger inte din bostad vilket innebär att du snabbt kan säga upp den om du kommer på andra tankar.

Mitthems lägenhetskö talar också sitt tydliga språk. På bara tre år har antalet intresseanmälningar ökat från 3000 till drygt 11000. De lägenheter som efterfrågas mest är mindre ettor och tvåor. Det gör också att de byggprojekt som ligger i startgroparna fokuserar på just mindre lägenheter för att möta efterfrågan.

Nya lägenheter på gång