Kom ihåg att testa din brandvarnare

2018-11-27

Varje år inträffar cirka 6 000 bostadsbränder. De flesta hushåll har en brandvarnare men i vart tionde hem fungerar den inte. På lördag den 1 december är det brandvarnardagen - så därför vill vi denna vecka slå ett slag för att du ska testa din brandvarnare.

Brandvarnardagen infaller varje år den 1 december och syftet med dagen är att uppmärksamma vikten av att ha en fungerande brandvarnare. Så ta dig tid denna vecka och testa din egen brandvarnare.

Om din brandvarnare inte fungerar

Om brandvarnaren i din lägenhet inte fungerar – ta kontakt med kundcenter så gör de en felanmälan till din kvartervärd som kommer och byter ut den. Det går även bra att logga in på ”mina sidor” och själv göra en felanmälan där. Om du av någon anledning inte har en brandvarnare – kontakta oss så kommer din kvartervärd ut med en.

SMS tjänst

Nätverket Aktiv mot brand har tagit fram en sms-tjänst som hjälper till att påminna om att testa brandvarnaren. Gå in på www.skyddadigmotbrand.se Skriv ditt eget eller någon annans mobilnummer. Då får mottagaren en påminnelse om att testa brandvarnaren via sms.