Ny idrottssatsning ska främja integration

2017-04-25

På torsdag går startskottet för en ny idrottssatsning i Skönsberg. Det är Granlo BK som tillsammans med Mitthem startar träning för kvinnor.
 - Vi märkte att det fanns en efterfrågan som vi ville möta, säger Magnus Svensson, Granlo BK.

Granlo BK har under flera år varit aktiva i Skönsberg genom Back 2 Basics. Det har inneburit att de under terminerna tagit emot barn i Skönsbergs Idrottshall måndagar till torsdagar efter skoltid för att erbjuda ledarledda aktiviteter.

- Vi började få  frågor från flera av mammorna som uttryckte att de också ville träna. På torsdag kör vi den första träningen och den är öppen för alla som vill vara med, säger Magnus Svensson, ledare i Back 2 Basics.

Ambitionen är att skapa en mötesplats för kvinnor att träna tillsammans med kvinnliga tränare.

- Vi vill att kvinnor från alla kulturer ska känna sig trygga och avslappnade och då tror vi att kvinnliga ledare underlättar. Träningarna kommer att vara på torsdagar mellan klockan 16-17 där alla är varmt välkomna, säger Magnus Svensson.

Vid träningstillfällena kommer det också finnas möjlighet till hjälp med barnpassning.
För att finansiera satsningen går Mitthem in med 150 000 kronor under en tvåårsperiod.

- Vi vill stötta initiativ som verkligen bidrar med aktiviteter på plats. Den här typen av samarbeten är ett bra sätt för oss att göra skillnad i våra bostadsområden, säger Marie Selin, vd på Mitthem.

Mitthem driver sedan ifjol en liknande satsning tillsammans med GIF Sundsvall i Nacksta. Där byggs en konstgräsplan som ska stå klar i början av juni.