Styrelseordförande med alla hästar hemma

2019-06-03

 
Hej Pernilla Berg (S)!

Hur känns det att vara Mitthems nya styrelseordförande?
- Jätteroligt och jag menar det av hela mitt hjärta, jag tycker det här ska bli superspännande. Jag har suttit som ordförande nu på Stadsbacken övergripande och sett alla bolag litegrann, så helt nollställd på Mitthem är jag inte. Men det känns kul att få jobba mer fokuserat på ett bolag och lära känna verksamheten ända ner på individnivå.

Hur kommer jag som hyresgäst att märka att vi har en ny ordförande?
-Det var en svår fråga och jag tror inte att en enskild hyresgäst kommer att märka någon skillnad. Det här är redan ett välskött bolag, men jag kommer troligen att synas lite här och där i Mitthem sammanhang, så kom gärna fram och prata med mig! Sedan är en hjärtefråga i mitt ”vanliga” arbetsliv sociala hållbarhetsfrågor – så det kommer säkert visa sig på något sätt i mitt engagemang på Mitthem.

Hur tänker du kring nyproduktion framåt och kanske Njurundabommen i synnerhet?
- Vi kan inte bygga bara för byggandets skull, men mitt parti är tydliga med att det ska byggas i ytterområdena. Men för varje område måste det göras en avvägning. Bygglovet för Njurunda finns men vi inväntar att regeringen ska sätta ner foten vad gäller investeringsbidragen.

Hur ska vi komma tillrätta med bostadsbristen?
- Först och främst måste vi bestämma oss för hur bostadsbristen ser ut. Mitthem ensamma kan inte ta ansvar för att lösa bostadsbristen i Sundsvall. Vi är en del i ett större maskineri och vi ska verka tillsammans med den privata marknaden. Det politiken kan och ska göra är att skapa förutsättningar för att hela marknaden, tillsammans, ska kunna lösa bostadsbristen.

Sist men inte minst, berätta något roligt om dig själv…?
- Jag är skittråkig, haha. Men förutom att jag är vd på Investera Mittsverige AB så är jag även borgerlig vigselförrättare. Så jag har och har haft förmånen att få åka på alla möjliga smultronställen i kommunen och viga par. Jag har även ett litet jordbruk hemma och äger två engelska fullblod, så det är fullt upp!