Recept för trevlig stämning i tvättstugan!

2018-10-01

Vi får en hel del klagomål på att grannar inte kommer överens i tvättstugan. I de allra flesta fall beror det på att de som tvättar drar över på nästa tvättid och att det städas för dåligt.
- Två av grundreglerna med gemensamma tvättstugor är att respektera tvättiden och att städa ordentligt, berättar Elisabeth Locklund, boendesamordnare på Mitthem.

Reglerna i tvättstugan finns till för att underlätta för alla, men tyvärr får vi många samtal om ostädade tvättstugor och tider som överskrids.
- När din tvättid är slut ska det vara städat och tvättvagnar och städsaker ska stå på sin plats. En vanlig missuppfattning är att många tror att hen får torka sina kläder på nästa tvättid men det får du inte. Dina kläder ska torkas på din tid, säger Elisabeth Locklund och fortsätter;
- Det förekommer också att vissa hyresgäster tvättar sina stora mattor på golvet i tvättstugan eller ute på sin balkong och det är inte tillåtet. Självklart får du tvätta mattor i grovtvättstugan där sådana finns, men annars rekommenderar vi att hyra en tvätthall på macken eller lämna in på kemtvätt.

Under hösten/vintern 2018/2019 kommer Mitthem att se över skyltningen i alla tvättstugor för att förtydliga ytterligare hur en är en god granne i tvättstugan.

Fattas det städutrustning i er tvättstuga? Ring och gör en felanmälan på 060-13 95 00.

Tre snabba punkter i tvättstugan:

  • Passa tiden. Du får bara använda tvättstugan under din bokade tid
  • När din tvättid är slut ska det vara städat och klart. Du ska även ha tömt torktumlare och torkskåp på dina saker.
  • Ställ tillbaka städutrustning och städvagnar