Studentlägenheter

""

Grattis till dig som ska börja studera på ett av Europas vackraste universitet och välkommen till Sundsvall, staden mellan bergen och granne med havet! 

Mitthem är Sundsvalls största hyresvärd och vi har ca 700 studentlägenheter både nära campus, centralt i stan och på cykelavstånd från Universitetet.

Vem kan bo i en studentlägenhet?

För att hyra studentlägenhet behöver du studera heltid vid Mittuniversitetet i Sundsvall eller yrkeshögskolan i Sundsvall.

Bostadsgaranti för nyantagna studenter

Tillsammans med andra aktörer arbetar Mitthem för att upprätthålla Sundsvalls kommuns bostadsgaranti för heltidsstudenter vid Mittuniversitetet. 

Bostadsgarantin gäller från och med när första antagningsbeskeden går ut till och med två veckor efter andra antagningen. När bostadsgarantin gäller hyr vi endast ut lägenheter till nyantagna heltidsstudenter vid Mittuniversitetet i Sundsvall, som är folkbokförda utanför Sundsvall och Timrå kommun. Yrkeshögskolan omfattas inte av Sundsvalls kommuns bostadsgaranti.

 

""

 

Lediga studentlägenheter

Alla studentlägenheter publiceras under Lediga studentlägenheter. För studentlägenheter gäller först till kvarn, vilket innebär att den som först anmäler intresse på en lägenhet och är godkänd enligt de grundkrav som finns för att hyra studenlägenhet får teckna avtal.

Få din boendetid som kötid till vanliga lägenheter

När du bor i studentlägenhet och sedan vill söka vanliga lägenhet inom Mitthem kan du följa de här stegen:

  1. Registrera dig som sökande för vanliga lägenheter på hemsidan.
  2. Kontakta Kundcenter på student@mitthem.se.
  3. Du får hela din boendetid i studentlägenheten tillgodoräknad som vanliga köpoäng, 1 dag = 1 poäng. Lätt för dig att bo kvar i stan efter studierna!

 

Mer information

Hyra studentlägenhet Studentområden Lediga studentlägenheter International student