Brandsäkerhet

""

För oss på Mitthem är det viktigt att du som hyresgäst känner dig trygg. Därför delar vi ut brandfiltar och brandvarnare till dig som saknar det. Om din lägenhet saknar brandvarnare och/eller brandfilt, kontakta oss så hjälper vi dig.

Samarbete för att förebygga bränder

För Mitthem är säkerhet och trygghet viktigt, vi samarbetar därför med Räddningstjänsten för att förebygga bränder. Vi har träffar tillsammans i våra bostadsområden löpande, där vi pratar om säkerhet med våra hyresgäster. Räddningstjänsten brukar då passa på att utföra övningar i husen.

Många äldre hyresgäster

Hos oss bor många äldre hyresgäster och samarbetet med Räddningstjänsten gör att Räddningstjänsten enkelt och snabbt sätt kan få tag i grupper som behöver extra informationsinsatser. Genom att informera om brandriskerna innan en olycka är framme vill vi att alla boende ska känna sig trygga och säkra i sitt hem.

Du har väl inte missat att du är skyldig att ha en hemförsäkring? Läs mer på om ditt ansvar som hyresgäst att ha en hemförsäkring

Så skyddar du dig själv och dina grannar

 

1. En fungerande brandvarnare

Testa din brandvarnare minst en gång per år, det gör du genom att trycka på testknappen.  

""

 

2. Trapphuset fritt från saker

Trapphuset är en utrymningsväg. Dina saker utgör en livsfara vid en brand.

""

 

3. Balkongen är inte ett extra förråd.

Saker som till exempel däck och flyttkartonger kan göra att en eventuell brand sprider sig snabbare. Balkongen är dessutom en viktig utrymmningsväg om något händer.

""

 

4. Om du röker, fimpa säkert!

Använd befintliga askkoppar utomhus. Du kan göra en egen askkopp genom att ta en tom glasburk med lock och fylla den till hälften med vatten.

""

 

5. Stanna i lägenheten

Ser du rök i trapphuset? Stäng dörren, stanna kvar i din lägenhet, du är säkrare där.

""

 

6. Ring 112 och varna grannarna

Om du inte kan släcka branden själv, ring 112. Varna andra så att de kan ta sig ut. Använd trapporna, aldrig hissen!

""

 

7. Hantera matoljan försiktigt

Tänk på att vara extra försiktig om du hanterar matolja på spisen.

""

 

8. Ladda säkert 

Låt inte dina batteriförsedda elektronikprodukter sitta i kontaktuttaget när du inte är hemma eller när de inte används. Både de uppladdningsbara batterierna och själva laddaren kan börja brinna.

""