Hyra studentlägenhet

Grundkrav för studentlägenhet

  • Du är minst 18 år
  • Du ska vara registrerad på heltidsstudier vid Mittuniversitetet Campus i Sundsvall, samt ha ett studieresultat på minst 15 högskolepoäng per termin. Antagningsbesked eller registreringsintyg ska uppvisas innan kontraktsskrivning
  • Du har ingen störning eller skuld till Mitthem
  • Du har inga betalningsanmärkningar, skuld hos kronofogden eller till annan hyresvärd

Bostadsgaranti

Inför varje terminsstart gäller bostadsgaranti. Det innebär att från att första antagningen går ut fram till en vecka efter andra antagningen hyr vi endast ut till nyantagna heltidsstudenter på MIUN, campus i Sundsvall, som är folkbokförda utanför Sundsvall och Timrå.

Söka lägenhet

Alla studentlägenheter publiceras under Lediga studentlägenheter. För studentlägenheten gäller först till kvarn, vilket innebär att den som först anmäler intresse på en lägenhet och är godkänd enligt ovan får hyra den aktuella lägenheten.

Byte av lägenhet

Ibland hamnar man fel. Eftersom du oftast inte haft möjlighet att titta på din studentlägenhet eller bostadsområdet innan du tackade ja finns möjligheten att byta. Du kan göra ett byte under din studietid. Vi administrerar inga byten av studentlägenheter perioden före terminstart. För att se vilka exakta datum som gäller för bytesstopp, se här.

Andrahandsuthyrning

Det finns möjligheter att för en kortare period hyra ut din lägenhet i andrahand. Här kan du läsa mer om vad som gäller

Tio månaders hyra

Under juni och juli betalar du ingen hyra. Det innebär att årshyran delas upp på tio månader istället för på tolv månader.

Hyran betalas alltid i förskott. Vi vet att det ibland kan ta tid att få studiemedel från CSN. Om detta händer och du får svårt att betala hyran i tid så måste du genast kontakta oss.

Uppsägning

Uppsägningstiden för en studentlägenhet är tre månader. Vid byte av studieort eller praktik gäller en månads uppsägningstid. Detta ska styrkas vid uppsägningstillfället.

Vi på Mitthem vill gärna att du blir Sundsvallsbo på riktigt efter dina studier. Det är bra om Sundsvall växer! För att få tillgodoräkna dig din boendetid som kötid när du söker en vanlig lägenhet behöver du kontakta oss innan du flyttar. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Studiekontroller

Två gånger per år gör Mitthem studiekontroller. Om hyresgästen inte uppfyller kravet för att hyra studentlägenhet säger Mitthem upp kontraktet.