Trygghetsboende

""

För dig som är 65+ finns möjlighet att bo i vårt Trygghetsboende Skepparen. Det ligger på Norra Kajen, ett stenkast från havet och med promenadavstånd in till Stenstan. Med totalt 139 lägenheter och många gemensamma ytor finns plats för både liv, rörelse och gemenskap.

Aktiviteter och gemenskap

Vår önskan med Trygghetsboendet är att skapa gemenskap mellan hyresgästerna för att motverka den ensamhet som många äldre lever med idag. På Skepparen finns en styrelse bestående av hyresgäster som bland annat planerar för gemensamma aktiviteter. I huset finns flera gemensamhetsytor och en stor matsal som gör det möjligt att äta tillsammans.

Tillgänglighet och självständighet

Ett trygghetsboende har inget med vård  att göra. Det betyder att du bor i din lägenhet precis som om du bodde i ett annat hyreshus eller i en villa. Skillnaden är de gemensamma ytorna och aktiviteterna (läs ovan). Dessutom är både huset och lägenheterna tillgänglighetsanpassade. Det betyder att om du en dag behöver mer hjälp, rullator eller rullstol så är bland annat dörrposterna redan tillräckligt breda.

Ett par står framför en spegel, kvinnan håller ett glas bubbel och mannen rättar till slipsen. Bild.

Glada pensionärer spelar boule. Bild.

Värd på plats

På Skepparen finns en värd på plats för att ge våra hyresgäster det lilla extra i vardagen. Värden kan till exempel hjälpa till med att ordna aktiviteter genom styrelsen eller att göra en felanmälan.

Lunchservering

På Skepparen har du som hyresgäst möjlighet att äta lunch i den gemensamma matsalen. Det är Skepparens IPF (ideella pensionärsförening) som har arbetat  fram både leverantör och logistik. Du betalar luncherna genom att lägga din låsbricka mot en skärm som registrerar köpet.

Övernattningslägenheter

I huset finns tre övernattningslägenheter. När du får långväga gäster som vill övernatta kan de enkelt bo i någon av dessa.

Relaxavdelning

På fjärde våningen finns en relaxavdelning med bubbelpool för två och en bastu med plats för sex personer.

 

För att kunna göra intresseanmälningar på Mitthems lägenheter behöver du stå i vår bostadskö.

Du kan läsa mer och ställa dig i bostadskön på Mina sidor - Registrera dig.

När du står i kön kan du anmäla ditt intresse på lediga lägenheter på Trygghetsboendet Skepparen.

Alla Mitthems lediga lägenheter finns på sidan Lediga lägenheter. Lägenheterna på Skepparen är märkta med 65+ och syns när du väljer området Norra kajen.

Kötiden ligger på någon månad till flera år. Ett tips är att söka alla bostäder som du tycker är intressanta och som passar med din önskade hyresnivå och inflyttningstid.

Vi ger inte förtur till någon. Kötiden i Mitthems bostadskö bestämmer vem som får flytta in. Läkarintyg gör inte att du får en lägenhet snabbare.

Välkommen att kontakta vår kontaktperson Camilla Hjältman,
telefon: 060-13 95 12
e-post: camilla.hjaltman@mitthem.se