Parkering

Parkering

Alla lediga bilplatser läggs ut på vår hemsida. För att kunna söka och hyra en bilplats måste du vara hyresgäst hos Mitthem.  

Bilplatserna ligger på hemsidan under en dryg vecka. Om ingen anmält intresse för platsen läggs den ut igen på snabbuthyrning. Då gäller principen först till kvarn. 

Så söker du bilplats

Logga in på hemsidan. Klicka på Intresseanmälan bilplats. Ange vilket område samt vilken typ av bilplats du söker. Du kan lägga upp en bevakning via e-post. Då skickas ett mail till dig när vi får in en bilplats som stämmer överens med dina önskemål. Bevakningen anger du under Ändra registrering på Mina sidor.

Om du inte har en inloggning måste du först registrera dig.

Laddplats för elbil

Du kan ansöka om att göra om en motorvärmarplats till en laddplats. Vi gör en teknisk bedömning i varje specifikt fall. Det kan innebära att du kanske behöver byta bilplats men vi kommer försöka lösa det så långt det går.

Kostnaden för en laddplats blir det du betalar för din motorvärmarplats plus ett tillägg på 400 kronor i månaden för själva elen. Är du intresserad av att ansöka om en laddplats? Mejla till info@mitthem.se och skriv ”Laddplats” i ämnesraden.

Uppsägning av bilplats

Uppsägningstiden är tre månader, räknat från kommande månadsskifte.

Om du ska säga upp din bilplats går det bra att ringa till vårt kundcenter på telefon 060-13 95 00 - eller fylla i blanketten nedan.

Uppsägningsblankett bilplats

Parkeringsbestämmelser

För att säkerställa en bra boendemiljö med trygghet för alla  har vi ett avtal med parkeringsföretaget Q-Park. Vid överträdelse av parkeringsbestämmelserna tas en kontrollavgift på 800 kronor.

Ta för vana att titta på vilka skyltar som finns i området - zontavlor finns till exempel vid infarten till varje område. Innanför zonen gäller ett generellt parkeringsförbud, utom på markerade P-platser. Här hittar du mer information.

För i- och urlastning får man stå i max tio minuter. Vid in- och utflyttning kan du få ett särskilt tillstånd som hämtas på vårt kontor på Södra Järnvägsgatan 31.

Mer information om hur du överklagar exempelvis en parkeringsbot finns på Q-Parks hemsida.

Snöskottning

Du ansvarar själv för snöskottning och sandning av din parkeringsplats.