Parkering

Parkering

Grundkrav för att hyra bilplats

Mitthem ställer vissa grundkrav för att få hyra en bilplats (p-plats, carport eller garage):

  • Du är skriven på ett kontrakt på lägenhet hos Mitthem

  • Du har ingen hyresskuld eller varningsbrev

  • Du bor i området där du sökt bilplats eller ska flytta dit

  • Du får max hyra 2 bilplatser

Så söker du bilplats

Logga in på hemsidan. Klicka på Intresseanmälan bilplats. Ange vilket område samt vilken typ av bilplats du söker. Du kan lägga upp en bevakning via e-post. Då skickas ett mail till dig när vi får in en bilplats som stämmer överens med dina önskemål. Bevakningen anger du under Ändra registrering på Mina sidor.

Om du inte har en inloggning måste du först registrera dig.

Efter du sökt en bilplats

Alla lediga bilplatser publiceras i minst fem dagar på hemsidan. Därefter erbjuds bilplatsen till den sökande med högst köpoäng, d.v.s. den med längst boendetid. 

Om den som har högst köpoäng redan hyr en bilplats kollar vi om hyresgästen vill byta bilplats. Om hyresgästen som har högst köpoäng inte vill byta utan hyra 2 platser går andra sökande som inte hyr någon bilplats före i kön. 

Saknas sökande till bilplatsen, publiceras den igen med snabbuthyrning. Det innebär att den som först söker platsen och uppfyller grundkraven blir erbjuden att skriva ett kontrakt.

Laddplats för elbil

Du kan ansöka om att göra om en motorvärmarplats till en laddplats. Vi gör en teknisk bedömning i varje specifikt fall. Det kan innebära att du kanske behöver byta bilplats men vi kommer försöka lösa det så långt det går.

Vad kostar en laddplats?

Utöver din vanliga parkeringskostnad betalar du 300 kronor per månad samt kostnaden för den el din bil förbrukar.

Är du intresserad av att ansöka om en laddplats? Mejla till info@mitthem.se och skriv ”Laddplats” i ämnesraden.

Uppsägning av bilplats

Uppsägningstiden är tre månader, räknat från kommande månadsskifte.

Om du ska säga upp din bilplats går det bra att ringa till vårt kundcenter på telefon 060-13 95 00 - eller fylla i blanketten nedan.

Uppsägningsblankett bilplats

Parkeringsbestämmelser

För att säkerställa en bra boendemiljö med trygghet för alla  har vi ett avtal med parkeringsföretaget Q-Park. Vid överträdelse av parkeringsbestämmelserna tas en kontrollavgift på 800 kronor.

Ta för vana att titta på vilka skyltar som finns i området - zontavlor finns till exempel vid infarten till varje område. Innanför zonen gäller ett generellt parkeringsförbud, utom på markerade P-platser. Här hittar du mer information.

För i- och urlastning får man stå i max tio minuter. Vid in- och utflyttning kan du få ett särskilt tillstånd som hämtas på vårt kontor på Södra Järnvägsgatan 31.

Mer information om hur du överklagar exempelvis en parkeringsbot finns på Q-Parks hemsida.

Snöskottning

Du ansvarar själv för snöskottning och sandning av din parkeringsplats.