Inflyttning

Här har vi samlat information som är bra att ha koll på vid inflyttning.

Till dig som ska flytta in (pdf 244 kb)

Inflyttningsdag

Du har rätt att flytta in klockan 12.00 den dag hyresavtalet börjar gälla. Är dagen på helgen/helgdag, får du flytta in första vardagen efter.

Nycklar

Första månadshyran måste vara betald innan du kan hämta nycklarna. Du får nycklarna av din kvartersvärd. Du måste visa legitimation och hyresavtal när du hämtar nycklarna.

Har du kommit överens med den utflyttande hyresgästen om tidigare inflyttning måste detta skriftligen godkännas av den som flyttar ut.

El

Du ansvarar för att beställa el till din nya lägenhet. Du ska ha två avtal - elnät och elhandel.

Mitthem äger elnätet i fastigheterna i Bergsåker, Bruksgatan 2-10, Gillebergsgatan 2-20 och Vasagatan 3-5 i Skönsberg och Räbbmogatan 18-56 och Fullriggarvägen 11-29 på Alnö. Här behöver du inte teckna något elabonnemang.

I Liden och Kovland är det Eon som står för elnätet - elleverantör väljer du själv.

I Mitthems övriga fastighetsbestånd är det Sundsvalls Elnät som äger elnätet - elleverantör väljer du själv.

Hemförsäkring

Tänk på att se över din hemförsäkring när du flyttar. Läs mer om hemförsäkringen.

Parkering

Vid inflyttning kan du behöva ett tillfälligt parkeringstillstånd, det finns på Mitthems kontor. Du kan också få ett av kvartersvärden i samband med att du får dina lägenhetsnycklar.

Flyttanmälan och adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring  mot en avgift. 

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Reklam

Vill du slippa all reklam? Då finns det gratis klisterlappar att hämta på vårt kontor på Södra Järnvägsgatan.