Nu blir vi hållbara tillsammans!

2018-02-26

Mitthems styrelseordförande Leif Nilsson klipper bandet till lokalen.
Mitthems styrelseordförande Leif Nilsson klipper bandet till lokalen.

Fredag den 23 februari invigde Mitthem och MittSverige Vatten & Avfall en hållbarhetslokal på Nackstavägen 25C. I lokalen startar inom kort en hållbarhetsskola som ska stärka integrationen och inspirera till bra miljöval i vardagen.

- Det känns jätteroligt att att inviga lokalen. Vi tror att den kommer att vara ett viktigt verktyg för att öka miljömedvetenheten hos våra hyresgäster, säger Nina Staaf, projektledare på Mitthem.

I lokalen finns olika stationer som visar vad som är bra att tänka på för att kunna leva hållbart. I det specialbyggda soprummet visas vad som händer med våra sopor och hur du ska tänka när du sorterar dem.

- Vi vill att det ska vara roligt att lära sig att ta hand om sitt hem och våra gemensamma resurser. Här visar vi praktiskt och man får prova själv också för det är inte alltid så enkelt som man kanske tror, menar Anna Törngren, kommunikatör på MittSverige Vatten & Avfall.

Bilder på olika rengöringsmedel

Vill du göra bra miljöval i vardagen?

Skicka ett mejl till HallbaraTillsammans@mitthem.se om du är intresserad att gå vår Hållbarhetsskola.

Hållbarhetslokalen är en del av projektet Hållbara tillsammans

Hållbara tillsammans är ett EU-projekt där Mitthem och MittSverige Vatten & Avfall samarbetar för en mer hållbar framtid.

Genom vår flerspråkiga Hållbarhetsskola vill vi stärka integrationen och inspirera till bra miljöval i vardagen. Målet är att minska avfallsmängderna samt användningen av vatten och energi på utvalda adresser i Nacksta och Skönsberg.