Nyproduktion

Nyproduktion

Ett av våra mål är att stärka Sundsvalls utveckling. Det gör vi främst genom vår nyproduktion. Att bygga hus tar lång tid, därför lägger vi stor vikt vid att arbeta långsiktigt med vår projektportfölj. Ju fler byggklara tomter desto kortare startsträcka.

Byhöjden - 88 lägenheter 2019

I en skogsbacke, en bit upp längs Bågevägen i Bosvedjan bygger Mitthem två höghus med havs- och skogsutsikt. Lägenheterna beräknas vara klara i slutet av 2019.

Läs mer om Byhöjden

Mål med vår nyproduktion

Mitthems mål är att i ett första skede bygga 500 lägenheter på sju år fram till 2021. Startskottet gick när vi var först ut i landet med att bygga Kombohus Plus, enligt SABO:s koncept. Huset på Skönsmon invigdes 2015 med 37 lägenheter.

På Norra Kajen som är Sundsvalls nyaste stadsdel var Mitthem först att sätta spaden i jorden. I juni 2016 var trygghetsboendet Skepparen med sina 139 lägenheter redo att ta emot sina hyresgäster och i oktober samma år var de 56 lägenheterna i kvarteret Primus klara. I august 2018 var de 51 lägenheterna i kvarteret Hermes klara.

När Sundsvall vill växa behövs nya bostäder och att bygga nya hyresrätter är viktigt för att stadens invånare ska ha olika alternativ på boenden. Det är inte alla som varken vill eller har råd att bo i villa eller bostadsrätt. Hyresrätten ger också frihet. Du äger inte din bostad vilket innebär att du snabbt kan säga upp den om du kommer på andra tankar.

Framtida byggprojekt

Byggprocesser tar lång tid. Vanligtvis tar det tre till fem år från att man börjar planera till dess att huset är inflyttningsklart. Det är många beslut som ska tas, detaljplaner ska upprättas, bygglov som ska skickas in och bli godkända och ibland behöver också överklaganden tas i beaktande.

De lägenheter som efterfrågas mest är mindre ettor och tvåor. Det gör också att de byggprojekt som ligger i startgroparna fokuserar på just mindre lägenheter för att möta efterfrågan.

Här kan du läsa om våra framtida byggprojekt.