""

Föreningen Sadaka stöttar nya familjer i Sverige som står inför en hel del utmaningar. Det okända i den svenska kulturen kan skapa otrygghet och frågor. Sadaka fungerar som stöd kring barnomsorg, skola, sjukvård och andra saker som är självklara för den som bott i Sverige hela livet. Det krävs sannerligen eldsjälar för att skapa integration. 

Aktiviteter i naturen

Många boende i Nacksta har inte möjlighet att själva ta del av Sundsvalls natur och friluftsliv, trots Nackstas närhet till både skog och mark. Sadaka vill ändra på det och anordnar flera aktiviteter som utförs utifrån årstid. Att utbilda om skogen i allmänhet är också viktigt då skogen många kulturer inte används på samma sätt som i Sverige.

Basket

Basket är en stor sport bland unga Med en sporthall i Nacksta kan Sadaka enkelt anordna basketträningar för barn och unga i ålder 7-15. Att ha en meningsfull fritid är viktigt för unga för att inte hamna i riskzonen att hamna snett i livet.

Med flera aktiviteter för alla åldrar skapar föreningen Sadaka en meningsfull fritid för de som bor i Nacksta. Basket, friluftsliv och föräldragrupper svetsar samman människorna och de blir som en andra familj. Integration när den är som bäst.