Säg hej till Lotta, Mitthems nya vd

2017-12-20

Lotta Björklund är för många medarbetare på Mitthem ett välkänt ansikte. Hon arbetade nämligen som förvaltningschef på Mitthem mellan 2000-2012. Från 1 december är Lotta tillbaka, den här gången som vd.

Kan du berätta lite kort om dig själv?

- Jag är 44 år. Mina rötter har jag i Finland men jag har bott i Sverige länge. Det var jobbet som förvaltningschef på Mitthem som fick mig att flytta upp till Sundsvall. 2012 slutade jag på Mitthem för att bli vd för Timråbo. Sammanlagt har jag arbetat i kommunala bostadsbolag i 20 år.

Hur känns det att vara tillbaka?

- Mitthem är ett bra bolag med bra personal så det känns bra. Det händer mycket i Sundsvall just nu - det känns kul att få vara en del av det!

Vad står på agendan den första tiden?

- Just nu försöker jag sätta mig in i företaget.  Jag har bokat en tid med alla medarbetare.  På så vis hoppas jag att jag får en bra överblick. Det är mycket på gång! Samtidigt som Mitthem bygger nya bostäder finns även ett stort renoveringsbehov.  Sedan pågår även ett EU-projekt där vi arbetar för en mer hållbar framtid.

Har du några hjärtefrågor?

- För mig är hållbarhet en viktig fråga. Jag tycker det är viktigt att vi tänker långsiktigt. Jag hoppas att vi kan göra samhället och omvärlden lite bättre till nästa generation.

Vad är det bästa med Sundsvall?

- Vardagen är enkel i en stad som Sundsvall. Det är en lagom stor stad, där det är nära till det mesta samtidigt som naturen alltid finns runt hörnet.

Har du någon favoritplats i Sundsvall du vill dela med dig av?

- Det finns många fina platser i Sundsvall. Hela Sidsjöområdet är fantastiskt. Men om jag ska tipsa om något blir det nog Klissberget. Jag rekommenderar alla som har en möjlighet att ta sig en tur dit.