Student

Studenter utanför Förrådet

Mitthem har drygt 900 studentlägenheter både nära Campus, centralt i stan och på cykelavstånd från universitetet.

Tillsammans med andra aktörer arbetar Mitthem för att upprätthålla Sundsvalls kommuns bostadsgaranti för heltidsstudenter vid Mittuniversitet.

Om du redan nu planerar att bli Sundsvallsbo efter dina studier kan du även registrera dig som sökande av vanliga lägenheter hos oss. Då kommer du att ha tillgodoräknat dig många köpoäng den dag som det blir aktuellt att byta bostad.

Bostadsgaranti för nyantagna studenter

När bostadsgarantin gäller hyr vi endast ut lägenheter till nyantagna studenter vid Mittuniversitetet, Campus i Sundsvall, som är folkbokförda utanför Sundsvall och Timrå kommun.

Inför vårterminen 2018 gäller bostadsgarantin från 8 december till 3 januari, dvs från den dag som första antagningsbeskeden går ut till och med en vecka efter att andra antagningen går ut. Lägenheter med inflyttning från 1 januari och framåt kommer att publiceras på vår hemsida från och med 8 december.

Lediga studentlägenheter

Alla studentlägenheter publiceras under Lediga studentlägenheter. För studentlägenheter gäller först till kvarn, vilket innebär att den som först anmäler intresse på en lägenhet och är godkänd enligt de grundkrav som finns för att hyra studenlägenhet får teckna avtal.