Trygghetsboendet Skepparen

Trygghetsboendet Skepparens innergård

För dig som är 70+ finns möjlighet att bo i vårt Trygghetsboende Skepparen. Det ligger på Norra Kajen ett stenkast från havet och med promenadavstånd in till Stenstan. Med 139 nybyggda lägenheter och många gemensamma ytor finns plats för liv och rörelse.

Aktiviteter och gemenskap

Vår önskan med Trygghetsboendet är skapa gemenskap mellan hyresgästerna för att motverka den ensamhet som många äldre lever med idag. På Skepparen finns ett Boråd med hyresgäster som bland annat planerar för gemensamma aktiviteter. I huset finns flera gemensamhetsytor och en stor matsal som gör det möjligt att äta tillsammans.

Tillgänglighet och självständighet

Ett trygghetsboende har inget med vård  att göra. Det betyder att du bor i din lägenhet precis som om du bodde i ett annat hyreshus eller en villa. Skillnaden är de gemensamma ytorna och aktiviteterna (läs ovan). Dessutom är både huset och lägenheterna tillgänglighetsanpassade. Det betyder att om du en dag behöver mer hjälp, rullator eller rullstol så är bland annat dörrposterna redan tillräckligt breda.

Värd på plats

På Skepparen finns en värd på plats för att ge våra hyresgäster det lilla extra i vardagen. Värden kan till exempel hjälpa till att ordna aktiviteter genom Borådet eller att göra en felanmälan.

Lunchservering

På Skepparen har du som hyresgäst möjlighet att äta lunch i den gemensamma matsalen. Det är Skepparens IPF (ideella pensionärsförening) som har arbetat  fram både leverantör och logistik. Du betalar luncherna genom att lägga din låsbricka mot en skärm som registrerar köpet.

Övernattningslägenheter

I huset finns tre övernattningslägenheter. När du får långväga gäster som vill övernatta kan de enkelt bo i någon av dessa.

Relaxavdelning

På fjärde våningen finns en relaxavdelning med bubbelpool för två och en bastu med plats för sex personer.

Hur söker jag?

Alla lediga lägenheter på Skepparen är märkta med 70+ och publiceras under lediga lägenheter.

Kontaktperson

Har du några frågor om vårt Trygghetsboende är du välkommen att kontakta Helen Andersson på 060-13 95 00.