Skip to link” – Gå till innehållet

Centrum

Trähusen i Inre Hamnen

Om du prioriterar stadens alla möjligheter och vill ha nära till allt - är våra områden i centrum ett säkert kort. Här hittar du det mesta av vad Sundsvall kan erbjuda av såväl stadsliv som kulturutbud.

Kommunikation och service

Bor du i centrum har du gångavstånd till nästan allt. Sundsvall erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns också shopping i den charmiga innerstaden. I centrala Sundsvall ligger ett flertal av stadens gymnasieskolor.

Kulturmagasinet med museum och bibliotek ligger ett stenkast från där Selångersån mynnar ut i Sundsvallsfjärden. Längs åkanten finns ett parkstråk med både sittplatser, skatepark och basketplan för spontana aktiviteter.

Till området Centrum hör också våra trähus i Inre hamnen. Dit promenerar du genom att fortsätta ett stenkast efter gågatans slut. Här bor du med havet, en hamnträdgård och en fin båthamn in på knuten.

Roligt att veta

Sundsvall brann ner till grunden 1888. Staden var välförsäkrad vilket gjorde det möjligt att bygga de pampiga stenhus med torn och tinnar som idag kallas Stenstan.

I Inre hamnen ligger Sveriges första internationella casino. Det öppnade 2001 och ligger i det som var Sundsvalls första centralstation, byggt 1874.