""

Ett stenkast från Stenstan ligger Norra Kajen som är Sundsvalls nyaste stadsdel. Med vårt Trygghetsboende Skepparen och våra två andra hus var Mitthem först ut att bebygga området som nu rymmer flera bostäder, strandpromenad och nya parker.  

Skepparen är Sveriges största Trygghetsboende med sina 139 lägenheter. Här finns också 56 vanliga lägenheter i kvarteret Primus. Lägenheterna är fördelade på två hus, precis vid kajkanten.

Läs mer om Trygghetsboendet Skepparen här. 

Det här finns nära

Norra kajen ligger på gångavstånd från centrala Sundsvall. Du bor alldeles intill vattnet och har utsikt över såväl fjärden, Sundsvallsbron, inre hamnen och Stenstan.

Här har du gångavstånd till nästan allt. Sundsvall erbjuder ett stort utbud av restauranger och kaféer. Här finns också shopping i den charmiga innerstaden. I centrala Sundsvall ligger ett flertal av stadens gymnasieskolor.

Kulturmagasinet med museum och bibliotek ligger ett stenkast från där Selångersån mynnar ut i Sundsvallsfjärden. Längs åkanten finns ett parkstråk med både sittplatser, skatepark och basketplan för spontana aktiviteter.

Roligt att veta

Sundsvallsstrejken som utbröt i maj 1879 startade vid Heffners sågverk som låg vid dåvarande Heffnerskajen där Per Fredrik Heffner låtit bygga en stor ångsåg 1868. Strejken var en av landets första, och den mest omfattande i Sverige under hela 1800-talet.

Våra bostäder på Norra Kajen